top of page
Gröna tak

Bostadsrättsföreningar

BRF

Bästa Bokningssystemet för bostadsrättsföreningar

Konfigurera ett bokningssystem för er BRF

Om ni har en bostadsrättsförening med flera medlemmar har ni nog även behov av ett digitalt bokningssystem. Oavsett om det gäller att boka tvättider, festlokaler eller andra förmåner så kan ett bokningssystem underlätta vardagen för både ledningen och medlemmarna. Varje medlem läggs upp i ett register och kan boka sina tider. Som en extra säkerhet, brukar det gå att koppla på en unik pinkod för varje medlem som anges vid varje bokning.

I bokningssystemet görs tider och lokaler tillgängliga för bokning enligt ett rullande schema eller fasta tider, beroende på vad administratören valt. Varje medlem bokar till exempel själv sin tvättid enligt tidsintervallet ni har skapat. Bokningssystem är flexibla, passar många verksamheter och ger er stora möjligheter att anpassa bokningsmöjligheterna efter just er bostadsrättsförenings behov.

Våra bästa tips och en checklista när du ska välja bokningssystem

  • Automatiska sms påminnelser. En bokad tid glöms aldrig bort.

  • Automatisk funktion för att skicka nyhetsbrev - kan vara väldigt bra att ha. Man kan skicka ut mejl till alla om nytt bredband, städning eller annat som påverkar samtliga medlemmar.

  • Erbjuda medlemmarna bokningar av olika typer, från var som helst, när som helst i ett snyggt gränssnitt med 3 enkla steg

  • Ha tillgång till en adminpanel från vilken ni enkelt kan administrera

  • Obegränsat antal bokningar och tvättrum, lokaler, solarier eller annat tillgängligt

  • Betalning i samband med bokning - om ni tar betalt för tjänsterna.

  • Bokningstavla som tillval

  • Möjlighet för att koppla på passagesystem

Vad är en bokningstavla och varför är en sådan bra för brf?

Möjlighet att koppla systemet till en bokningstavla är bra för just bostadsrättsföreningar. En skärm som man sätter upp utanför exempelvis tvättstugan. På skärmen kan medlemmarna se lediga tider och göra en bokning på plats.

Kan vara speciellt bra för exempelvis äldre medlemmar som inte har en dator utan vill jobba med traditionell bokning direkt vid lokalen eller för de medlemmar som vill boka en ny tid efter tvätten, direkt utanför tvättstugan.

Bokningssystem vs Passagesystem

Passagesystem går hand i hand med bokningssystem, speciellt för bostadsrättsföreningar. Ett passagesystem är ett perfekt alternativ när många människor ska passera genom en dörr och du vill slippa hantera nycklar.

 

Med en bokningstjänst som erbjuder system som är kopplad till ett passagesystem kan ni helt automatiserat ge besökare tillträde till bostadsrättsföreningens lokaler med hjälp av en unik kod som bara fungerar under den bokade tiden.

Jämförelse av olika bokningssystem på marknaden

Vi tog oss tid för att jämföra olika bokningssystem som finns på marknaden. När vi jämförde tyckte vi BokaMeras bokningssystem var det bästa på marknaden. Det vi tyckte om extra mycket var deras demo av olika verksamheter, så att man kan prova på systemet live, där finns även demo för just bostadsrättsföreningar. Testa själva här.

När vi tittade närmare konstaterade vi alla goda funktioner som de har. Via bokningssystemet kan man välja att sätta ett pris på till exempel uthyrning av gästlägenhet eller festlokal. Betalning direkt vid bokningen stöds av systemet.

 

Du kan också ange eventuella bokningsregler som gäller i bostadsrättsföreningen, till exempel hur många tider varje medlem kan boka. De har även bokningstavla man kan köpa till.

bottom of page