top of page
Cykelverkstad

Cykelverkstad

Bästa Bokningssystemet

för cykelverkstäder

Som även passar verkstäder för andra transportmedel

Att starta en egen verkstad ska inte vara svårt

Längtar du efter att starta en egen verkstad? Du kanske är specialist på at laga cycklar, trehjulingar, tvåhjulingar eller andra typer av ikke motordrivna fordon. En egen verkstad där du själv får bestämma hur du vill arbeta?

 

Om du redan har en verkstad kan du också överväga följande aspekt. En av aspekterna som vi tänkt på extra mycket är tillgängligheten för dina kunder.

 

Numera är kunder så praktiska och det är väldigt viktigt att göra det lätt för kunder att boka tider för reparation. Vi delar här en checklista och en guide för vad du ska se på när du vill bli tillgänglig för dina kunder, oavsett om du precis ska öppna en verkstad eller om du redan har en fullt fungerande och endast vill modernisera.

Fördelarna med ett digitalt bokninssystem för din verkstad

Den kanske viktigaste ingrediensen för att ditt företag ska fungera är kunden. Det är ju faktiskt kunden som ska gå till dig för att boka en tid och få en reparation. Det är kunden som marknadsför dig mest och ger en bra recension. Det är kunden som ger dig möjlighet att fortsätta med det du gör. Men hur gör man för att nå ut och göra kunden glad? 

 

Det första du behöver göra är att göra dig bokningsbar på nätet. Minns du sist du kollade i en telefonkatalogen för att boka en verkstadstid? Idag görs nästan allt online och dina kunder kommer vilja att du erbjuder en snabb och enkel tidsbokning från deras enheter där kunderna kan boka en tid som passar dem, via mobil eller dator. Där de kan välja vad de vill boka, när de vill boka och göra det från var som helst.

Vilka är fördelarna med påminnelser?

De kanske viktigaste funktionerna är påminnelserna. Med bokningssystem får både dina medarbetare och kunder påminnelser. SMS påminnelser är det bästa verktyget man kan ha för att aldrig missa en bokad tid. Det säkrar att du inte står och väntar på en kund som inte dyker upp, eller som kommer för sent. 

5 enkla steg för att få kunder till en verkstad:

 • Skapa en snygg hemsida, vi har tips på en passande leverantör längre ner

 • Aktivera ett bokningssystem (vi tipsar om ett bra under artikeln)

 • Skapa Facebook och Instagram konto för att marknadsföra

 • Lägga ut inspirerande bilder på Instagram och Facebook

 • Kunder ser dina bilder och går in på din hemsida och bokar tider när deras transportmedel måste lagas.

Checklista för vad man ska bocka av kring ett bokninssystem:

 • En snygg hemsida där alla typer av service kan presenteras

 • En enkel sida med bokning i 3 enkla steg

 • Din adminpanel där du administrerar dina boningar

 • Statistik så att du kan följa rentabiliteten av verksamheten

 • Du måste kunna skicka nyhetsbrev för att påminna kunder om dina tjänster

 • Dela kampanjkoder för att få fler kunder

 • Du måste kunna dela nyheter via hemsidan i ett bloggliknande format

 • Dina kunder ska kunna kontakta dig via formulär

 • Påminnelser för dig och kunderna - både via sms och i kalendern

 • Överblickskalender som gör vardagen enkel för er

Vårt bästa tips kring bokningssystem

De flesta bokningssystemen erbjuder en del av funktionaliteten, många begränsar till exempel hur många bokningar man kan ha medan andra begränsar antal resurser / medarbetare. Det vi tyckte passade oss bäst var BokaMeras bokningssystem, just för att man inte begränsas. Man har hur många bokningar man vill och hur många resurser man vill, gratis version finns men inte med obegränsat antal bokningar och resurser.

 

Deras kundservice verkar riktigt bra när man hör av sig med frågor. Dessutom bockar de för precis alla punkter i vår checklista! De har en demo man kan testa runt på för verkstäder. Den finner ni här! Där kan man testa på både rollen som admin och som kund, för att verkligen kunna känna på systemet. 

bottom of page