top of page
Tennisspelare på Clay Court

Sporthallar

Bästa bokningssystemet för urhyrning av sporthallar

Att tänka på i samband med uthyrning av sporthallar

Om man ska hyra ut en sportlokal kan det vara klokt att ta hjälp av ett digitalt bokningssystem. Förutom själva bokningarna får man även en rad andra nyttiga funktioner, såsom påminnelser via SMS. Kunderna bokar smidigt från var som helst, ser lediga tider och kan betala för bokningen i förskott, så att du slipper bemanna och ta betalt på plats.

Vilka typer av sporthallar kan man använda bokningssystem på?

Man kan koppla ett bokningssystem till alla typer av sporthallar, från tennis, badmington, fotboll, basket till mindre nishchade som biljardbord, bordtennis med mera.

 

Det valda bokningssystemet är ej avsett för en exakt typ av bokning men anpassas enkelt till det du ska använda det till. Dessutom erbjuder de flesta även olika marknadsföringsverktyg samt hemsida, så att ni kan synas och bokas mer.

Våra bästa tips och en checklista när ni ska välja bokningssystem

  • SMS påminnelser. En bokad tid på sporthallen glöms aldrig bort av era kunder.

  • Nyhetsbrev. Man kan skicka ut mejl till alla om nya öppettider, nya redskap eller att hallen är stängd en viss period på grund av renovering.

  • Erbjuda kunderna bokningar av olika typer av sportanläggningar, från var som helst, när som helst i ett snyggt gränssnitt med 3 enkla steg

  • Ha tillgång till en adminpanel från vilken ni enkelt kan administrera bokningarna och ha översikt

  • Obegränsat antal bokningar och resurser (banor, plan, biljardbord osv)

  • Betalning i samband med bokning - då får ni betalt i förskott.

  • Bokningstavla som tillval - då kan man boka direkt vid dörren.

  • Möjlighet för att koppla på passagesystem - då slipper ni bemanna och verksamheten rullar runt helt digitaltstyrd.

Bokningssystem vs Passagesystem - ingen bemanning

Passagesystem går hand i hand med bokningssystem, speciellt för lokaler där man inte vill bemanna. Ett passagesystem är ett perfekt alternativ när många människor ska passera genom en dörr. Om ni vill ni låta era kunder kunna komma in i lokalen även om det inte finns personal på plats så är det klokt att integrera med ett passagesystem, då kan ni helt automatiserat ge besökare tillträde till lokaler under bokad tid.

Vi har jämfört olika bokningssystem som finns

Vi tog oss tid för att jämföra olika bokningssystem som finns på marknaden. När vi jämförde fastnade vi för BokaMera. Enligt oss levererar BokaMeras bokningssystem den bästa upplevelsen. De har en presentationsvideo för just sportanläggningar här.

Det vi tyckte om extra mycket var deras demo av olika verksamheter, så att man kan prova på systemet live, från kundperspektiv eller admin perspektiv. Se samtliga demon på deras hemsida och klicka runt för att känna på systemet.  BokaMera har även bokningstavla man kan köpa till och det går att koppla till passagesystem.

bottom of page