top of page
Music Class

Musiklärare

Bästa bokningssystemet för bokning av musiklektioner

Erbjuda online bokning för musiklektioner

Är du musiklärare som erbjuder privatlektioner? Då ska du överväga att bli digital. Oavsett om du erbjuder musiklektioner för instrument eller röstsång så är det viktigt att du är lätt att bokas och tillgänglig på nätet för dina deltagare. 

En av aspekterna som vi tänkt på extra mycket är just tillgängligheten och det av flera orsaker. Numera är människor så praktiska och det är extra viktigt att göra det lätt för deltagare att boka tider hos dig. Vi har därför lagt ihop en checklista och en guide för vad du ska se på när du vill bli bokningsbar online.

Ett digitalt bokninssystem för musiklärare

Den kanske viktigaste ingrediensen för att din verksamhet ska fungera är kunden. Dina musikklass deltagare marknadsför dig mest och ger en bra recension. Det är de som ger dig möjlighet att fortsätta med det du gör. Men hur gör man för att nå ut på bästa sätt?

 

Förutom att erbjuda bokningarna på nätet brukar du genom ett bokningssystem även kunna skapa en presentationshemsida. Där kan du berätta om dig, din erfarenhet och om det du erbjuder. Samtidigt får du med en rad andra funktioner, såsom SMS-påminnelser. Då säkerställer du att du aldrig missar en tid, likaså att dina deltagare aldrig missar sina bokade tider. En annan bra sak är att du kan välja ett system som låter dig ta betalt online i samband med bokningen. 

5 enkla steg för att få kursdeltagare till dina musiklektioner:

Skapa en hemsida och berätta om det du erbjudet
Aktivera ett bokningssystem
Skapa ett Facebook och Instagram konto
Lägg ut inspirerande bilder på Instagram och Facebook
Kunder ser dig och går in på din hemsida och bokar tid

Checklista för vad man ska bocka i ett bokninssystem:

  • En snygg hemsida där alla typer av lektioner kan presenteras

  • Ett bokningsgränssnitt där där dina kunder bokar lätt

  • Din egna adminpanel där du administrerar dina boningar

  • Nyhetsbrev där du kan informera om diverse saker

  • Kampanjkoder eller mängderbjudanden för flera lektioner

  • Du måste kunna dela nyheter via hemsidan i ett bloggliknande format

  • Dina kunder ska kunna kontakta dig via formulär

  • Påminnelser för dig och kursdeltagarna 

  • Överblickskalender där du ser alla bokade musiklektioner

Vårt bästa tips på bokningssystem för musiklärare

De flesta systemen erbjuder många funktioner, men många begränsar till exempel hur många bokningar man kan ha. Det vi tyckte var det bästa var BokaMeras bokningssystem, just för att man inte begränsas. Dessutom bockar de för precis alla viktiga funktioner i vår checklista!

 

Dina kunder kommer uppleva hela bokningsprocessen som väldigt enkel och proffsig. Man kan lägga in obegränsat antal typer av lektioner och även få obegränsat antal bokningar. 

bottom of page