top of page
Läkare och patient

Läkare och intyg

Bästa Bokningssystemet

för läkare

En digital mottagning gör er moderna!

Ska du öppna en egen mottagning? En läkarmottagning, psykologmottagning, parterapi eller annan typ av terapi. Du kanske redan har en liknande verksamhet? Då kan du ändå läsa vidare, vi tror att våra bokningstips kan passa en redan etablerad mottagning som vill gå all in i den digitala världen och förstår vikten av ett proffsigt bokningssystem.

Varför ska du ha ett bokningssystem för din mottagning?

Det ska inte vara svårt att boka en tid på en läkarmottagning. Man behöver endast finna rätt tekniska lösning och bokningssystem. Börja med att sätta upp en hemsida där du även har ett bokningssystem integrerat. Då kan patienterna enkelt boka tider för läkarbesök eller intyg när det passar dem. 

Som patient kan det vara väldigt uppskattat att kunna boka på ett enkelt sätt var man än befinner sig från. Dessutom är SMS funktionen guld värd. Man missar aldrig en bokad tid, vilket är bra för såväl er som för patienterna. 

Sikta på ett system som har appar - för både dig och dina patienter

Vi rekommenderar att ni hittar bokningssystem som har appar tillgängliga för iOS och Android. Inte alla bokningssystem stödjer detta men det finns några på marknaden som fungerar perfekt tillsammans med vårdbranschen. 

 

Dina patienter kan då boka tid när som helst på dygnet. Patienterna behöver inte skapa ett konto för att boka. 

En rad fördelar tack vare ett bokningssystem

Att sätta upp en hemsida och bokningssystem kan verk krångligt, men det finns enkla lösningar. En sådan lösning kan vara att ta hjälp utav kundtjänst som snabbt och enkelt kan hjälpa dig att komma igång.

 

När du som läkare använder dig utav ett bokningssystem får du tillgång till ett fullt fungerande system som du kan anpassa till din verksamhet, till en minimal kostnad.

I ett proffsigt bokningssystem får du en rad funktioner som underlättar såväl ditt arbete som patienternas bokning. Du tar bland annat del av:

  • Meddelanden till patienter

  • Sms-påminnelser

  • Noteringar om patienterna under patientkortet

 

Krav man bör ställa på ett bokningssystem:

  • Möjlighet att ha flera anställda i samma system

  • Flexibla scheman, du ska kunna styra ditt bokningssystem utifrån din verksamhet

  • Möjlighet till kortbetalning online i samband med bokning

  • Hemsida ska ingå alternativt ska man kunna integrera bokningssystemet på sin egen hemsida

  • Bra support, ofta har bokningssystem många inställningar och ibland måste man få hjälp att maxa dessa

  • Erbjuda appar för både kunder och administratörer

  • Påminnelser

När vi letade runt bland marknadens bokningssystem så tyckte vi BokaMeras bokningssystem var det bästa, man kan testa på deras olika demon och dessutom så hade de världens bästa kundtjänst!

 

Förutom kundtjänsten så valde vi BokaMera av ett par andra anledningar. Bland annat för deras enkla gränssnitt, det var enkelt att komma igång, de hade många funktioner samt appar för patienterna att boka genom. Man kan testa på tjänsten gratis på bokamera.se

bottom of page