top of page
Conference Crowd

Eventhallar

Bästa bokningsguiden för uthyrning

Att använda ett bokningssystem för Eventhallar

Det är inte lätt att förvalta och administrera uthyrning av olika objekt, inte minst eventlokaler. Om man ska hyra ut en eventhall av olika slag kan det vara passande att ta hjälp av ett digitalt bokningssystem. Förutom själva de digitala bokningarna får man även en rad andra goda funktioner, såsom påminnelser via SMS när tiden är kommen, kundkort med kontaktuppgifter, enkelt adminpanel för att administrera, betalningar online mer mera.

Kunderna bokar en lokal smidigt från var som helst, ser lediga tider och kan betala för bokningen i förskott, så att du som administratör slipper bemanna och ta betalt på plats samt riskera uteblivna bokningar.

Tips och checklista för bokningssystem

  • SMS påminnelser. En bokad lokal glöms aldrig bort av era kunder.

  • Nyhetsbrev. Man kan skicka ut mejl till alla om nya renovering eller annat kul samt erbjudanden.

  • Erbjuda kunderna bokningar av olika typer av lokaler för event, från var som helst, när som helst i ett snyggt gränssnitt där man bokar på ett par minuter.

  • Modern och användarvänlig adminpanel från vilken man enkelt kan administrera bokningarna och ha översikt över samtliga

  • Obegränsat antal bokningar och resurser (uthyrningsobjekt)

  • Bokningstavla som tillval - då kan man boka direkt vid dörren, kan vara bra för konferenshallar.

  • Möjlighet för att koppla på ett passagesystem - då slipper man bemanna och verksamheten rullar runt helt digitaltstyrd.

Vilka eventhallar kan man koppla på ett bokningssystem på?

Det finns inga begränsningar! Man kan koppla ett bokningssystem till alla typer av lokaler, från jobb event och konferenshallar till bröllopslokaler eller andra typer av festlokaler. Dessutom kan man använda bokningssystem för uthyrning av mindre eventlokaler så som spellokaler, lokaler för barnkalas med mera.

Bokningssystem är inte skapade för en specifik typ av bokning men kan anpassas enkelt till det du ska använda det till. Dessutom erbjuds olika marknadsföringsverktyg samt hemsida, så att lokalen kan synas och bokas mer.

Bokningssystem med Passagesystem, utan fysisk bemanning

Passagesystem kan kopplas på ett bokningssystem, speciellt för eventlokaler där man inte vill bemanna fysiskt. Då är ett passagesystem är ett perfekt alternativ. Med detta kan ni helt automatiserat ge bokare tillträde till lokaler under bokad tid.

Marknaden erbjuder olika bokningssystem  

Det finns olika leverantörer av bokningssystem på marknaden. Vi har försökt att jämföra olika bokningssystem för att se för- och nackdelar samt sätta ihop checklistan ovan. När vi jämförde fastnade vi för en av leverantörerna extra mycket. BokaMeras bokningssystem som vi tyckte passade oss bäst.

Det vi ansåg vara väldigt bra var deras demo av olika verksamheter, så att man kan prova på systemet live, från kundperspektiv eller admin perspektiv. Se samtliga demon och klicka runt för att känna på systemet i verkligheten innan ni avgör om det passar er. Till deras system kan man både koppla på bokningsskärm och passage system. De bockar också för allt i vår checklista.

bottom of page