top of page
Girl at the Dentist

Tandläkare

Bästa Bokningssystemet

för tandläkare

Varför ska man ha ett bokningssystem som tandläkare?

Ett bokningssystem underlättar jobbet för såväl personalen som för patienterna. Nu när vi blivit så digitala är det ytterst viktigt att erbjuda onlinebokning. Då kan patienter boka tider när de vill och sluta vara beroende av telefontider med mera. Dessutom får man en rad olika verktyg som gör vardagen enkel.

 

SMS och kalender påminnelser

Ett bra exempel som gynnar både tandläkare och patienter är SMS påminnelser. Med dessa missar man som patient aldrig en bokning och tandläkaren kan räkna med att alla tider som bokas även fylls. Om man vill vara tillgänglig och låta patienter boka behandlingar enkelt är ett bokningssystem lösningen. 

Med ett bokningssystem får man påminnelser direkt i mobilen eller datorn. Man slipper skriva ner tider och minnas de. Detta gäller såklart både den som står bakom mottagningen som patienten. Alla bokningar görs snyggt i ett digitalt gränssnitt och dina patienter ser lediga tider i en snygg interaktiv kalender på din hemsida.

Hur fungerar ett bokningssystem och hur kommer man igång?

Ett bokningssystem är ett enkelt gränssnitt där man sätter upp scheman och lediga tider. Patienterna ser dessa på hemsidan eller i appen och kan i 3 enkla steg boka en tid. Efter att tiden är bokad kan man lägga till påminnelser i kalendern.

 

Man kan skicka meddelanden till patienten och dessutom har varje patient ett patientkort under vilket man kan skriva detaljer, exempelvis "allergisk mot penicillin". De flesta bokningsystem skickar även ut SMS påminnelser automatiskt. 

Det som är bra och som vi fann när vi gjorde en online research var att många system även erbjuder hemsidor. Har ni inte redan en hemsida för er mottagning så kan ni nu skapa en. Om ni har en så brukar man kunna integrera en befintlig med detta bokningssystemet. Vi tyckte BokaMeras bokningssystem var det bästa för oss.

 

Detta systemet går att använda på typ allt med tidsbokning. Dessutom var deras support jätte hjälpsam när vi ställde frågor och ville veta mer. De erbjuder även en hemsida så att man kan skapa en företagspresentation. För just tandläkarmottagning finns även ett demo.

Vilka fördelar har ett bokningssystem?

När vi sökte genom det stora utbudet kunde vi bland annat se att följande funktioner finns hos många och är riktigt bra: 

  • Digitalt schema med integrering till kalendrar

  • Flera anställda i samma system (alltså olika tandläkare)

  • Flexibla scheman som passar alla typer av tandläkarverksamheter 

  • Möjlighet till kortbetalning online i samband med bokning, alltså kan man få förskottsbetalning

  • Hemsida, alternativt ska man kunna integrera sin nuvarande hemsida  

  • Kundtjänst som hjälper en att konfigurera ett bokningssystem så man kommer igång samma dag

  • Mobilappar för både kunder och anställda

  • Olika verktyg såsom påminnelser, funktioner för nyhetsbrev och mycket annat

Vi fann samtliga hos ovannämnda. Därför rekommenderar vi BokaMeras bokningssystem varmt för en tandläkarmottagning. 

bottom of page